Elszakadt a szalagfűrésze? Szeretné gyorsan újra használni?

Minden, amit a szalagfűrész végtelenítésről tudnod kell

Legyen bármilyen prémium minőségű is a szalagfűrészünk, egyáltalán nem mindegy, hogy a végtelenítésekor (hegesztésekor) hogyan jártak el a készítői. A szalagfűrészek egyik legnagyobb fájdalompontja ugyanis éppen az a szakasz, ahol összehegesztették a végeiket, vagyis „végtelenítették” őket.

Szakértőként – be kell vallanom neked őszintén – az egyik legszomorúbb látvány, ami elém tárulhat, hogy egy szuper minőségű szalagfűrészt nem a megfelelő formában végtelenítettek (hegesztenek össze). Éppen emiatt nagyon fontosnak tartom, hogy segítsek neked: elárulom, hogyan tudod felismerni, hogy a szalagfűrészed esetében a legprofibban jártak-e el a készítői, vagy sem.

Vegyük most szépen sorba, mire érdemes figyelned!

Kezdjük azzal, hogy mi is az a szalagfűrész végtelenítés? Kevesen tudják, de a szalagfűrészek a gyártó/forgalmazó üzletekbe egységes, fix hosszúságú egységekként, például 50 méteres tekercsben érkeznek. Amikor a vásárlóinknak felmérjük, milyen hosszúságú szalagfűrészre van szükségük, akkor ebből az 50 méteres tekercsből vágjuk le a kívánt méretet.

Ahhoz azonban, hogy a vásárlóink használni (sőt, sokáig boldogan használni) is tudják ezeket a fűrészlapokat, ahhoz előtte úgymond végteleníteni szükséges őket, vagyis a végeiket összeheggeszteni, ezzel egy tökéletes egységet alkotni.

Ez a folyamat azonban egyáltalán nem egyszerű – még ha sok gyártó annak is veszi sajnos.

Elszakad, nyomot hagy, utálni fogod

A szalagfűrészek végtelenítésénél, készüljenek azok bármilyen prémium anyagból is, sajnos „könnyű” hibázni. Nagyon sokan még mindig forrasztják a lapot és rezet használnak és ezt csiszolják le a szalagfűrész eredeti síkjára.

Na már most, ha túlcsiszolják (túlvékonyítják), akkor ezen a részen sokkal-sokkal érzékenyebb lesz a szalagfűrész, ami jó eséllyel idő előtt el is fog szakadni.

/IDE szuper lenne két kép – egy túlvékonyított és egy nem eléggé csiszolt/

Ha viszont nem kezelik megfelelően ezt a felületet, akkor ez a hibás rész a szalagfűrész használat közben üthet, hiszen nem tud szépen futni a vágandó anyagban.

A végtelenítésnél ráadásul nagyon oda kell figyelni arra is, hogy milyen beállítási paramétereket használnak a szakértők.

Mindhárom esetben igaz lesz az sajnos, hogy szalagfűrészed idő előtt elszakad, vagy használat közben üt. Ezt mindenképp el kell kerülni, ugye?

De akkor mégis, mi a megoldás?

Büszkén mondhatom, hogy mi, a Sziget-Szernél a szalagfűrészekkel kelünk fel és fekszünk le este, immáron 20 éve. Ez idő alatt pedig igen jól megismerhettük a szalagfűrészek legérzékenyebb pontjait és azokat az eljárásokat és technológiákat, amikkel a legjobbá tudjuk őket tenni.

A piacon jelenleg elérhető legmagasabb minőségű hegesztőgéppel dolgozunk, amikor szalagfűrészeinket végtelenítjük. Segítségével tökéletesen egyenletesre és simára tudjuk készíteni a hegesztett részeket, ahogyan azt a fenti videóban is bemutatjuk.

 

Így tehát semmiképp nem áll fenn annak a lehetősége, hogy a prémium minőségű szalagfűrészek, melyeket végtelenítünk, idő előtt elhasználódnak, elszakadnak, vagy kellemetlen mintát hagy a használatuk.

A másik különösen fontos dolog pedig, amiben különbözünk sok más szakembertől, hogy a szalagfűrészek végtelenítéséhez nem egy külső hegesztőanyagot hívunk segítségül, hanem a saját anyagukkal dolgozunk. Tehát a hegesztéshez a szalagfűrész saját anyagát használjuk, ami így sokkal stabilabb kötést tud eredményezni. A fentebb említett 3 hibát (túl vékony / túl vastag hegesztés és rossz anyag választás) pedig ezzel ki is tudjuk küszöbölni.

100% megoldás – 100% garancia

Maximálisan megbízunk a végtelenített szalagfűrészeink minőségében, így magabiztosan vállaljuk rájuk a 100% életre szóló garanciánkat.

Ez azt jelenti, hogy ha mi végtelenítjük a szalagfűrészed (legyen az tőlünk vásárolt, vagy máshonnan általad hozzánk behozott), akkor a végtelenítési ponton tuti biztos, hogy nem fog elszakadni – és nem is üt a nem megfelelő felületkezelés miatt.

Ha bármi miatt mégis megtörténne ez, csak hozd vissza hozzánk és mi újra végtelenítjük neked – teljesen ingyen!

Sőt, ez még nem minden!

Nem csak a tőlünk vásárolt szalagfűrészeket végtelenítjük, hanem a másoktól vett, ugyanakkor megfelelő minőségű (ez nagyon fontos!) szalagfűrész lapokat is.

Ha van tehát egy olyan szalagfűrész lapod, amit egy másik üzletből szereztél és szeretnéd tényleg profin végteleníteni (hegeszteni), akkor szólj nekünk bátran, szívesen segítünk!

A szállítással sem kell bajlódnod!

A fűrészlapok szakértőiként rengeteg Hozzád hasonló szakemberrel beszélünk nap mint nap, és egyértelműen látjuk a problémát: a munkájukra, így eszközeikre is igényesek, ugyanakkor van az a távolság, ami miatt már nem éri meg profik kezébe adni a fűrészlapok élezését.

Mi pedig megtaláltuk a megoldást! Az élezésre, javításra vagy végtelenítésre váró szalagfűrészeidért elküldjük a futárunkat. Amint új életre kelt a szalagfűrész lapod, mi már vissza is küldjük neked – egészen a házadig, műhelyedig.

Izgalmasan hangzik, ugye? Minden fontos részletet elolvashatsz erről ide kattintva.

Maradt még bármilyen kérdésed a szalagfűrészek végtelenítéséről?

Összeírtuk a leggyakrabban felmerülőket, kérlek nézd meg, hátha közöttük van-e a te kérdésed is:

 Mitől más a ti szalagfűrész végtelenítésetek, mint más üzleteké?

Több szempontból is más: egyrészről nem egy külső hegesztő anyagot használunk a szalagfűrészek végtelenítésekor, hanem a szalagfűrész saját anyagát. Így sokkal stabilabb lehet a kötés és szebb, pontosabb az eredmény. Másrészről pedig sikerült megszereznünk a piacon ma kapható legjobb hegesztő gépet, aminek hála tökéletes pontossággal tudjuk eldolgozni a végtelenítési részt. Nem lesz sem túl vékony (túl ellágyítva), így nem szakad és nem is lesz hiányos a lágyítás, így nem hagy nyomot az anyagon, amit vágsz majd vele.

 

 Csak a nálatok vásárolt szalagfűrészeket végtelenítitek?

Nem! Ha egy olyan szalagfűrészt szeretnél végteleníteni, amit nem nálunk vásároltál, mi akkor is szívesen segítünk neked. Ugyanakkor nagyon fontos, hogy tudd, hogy van olyan szalagfűrész, amit nem vállalunk. Ha nagyon rossz állapotban van a fűrészlap, akkor előre szólni fogunk neked arról, hogy ezt inkább cserélned kellene. Ez nagyon ritkán fordul elő egyébként, de jó, ha tudod. Hiszen nekünk az az érdekünk, hogy te a legjobb eszközökkel dolgozz. A szaktudásod és a megfelelő eszközök minőségi munkát eredményeznek.

 Elszakadt a szalagfűrész lapom, vihetem hozzátok?

Persze! Ha korábban nálunk vásároltad, akkor mindenképp. Ha viszont nem, akkor először érdemes megkérdezned az eladót, akitől a szalagfűrészed vetted, hiszen lehet, hogy van még rá érvényes garanciájuk. Ha nincs, mi nagyon szívesen segítünk neked!

Nem vagyok budapesti. Hogyan tudom elküldeni nektek a szalagfűrészem?

Az ilyen esetekre találtuk ki az oda-vissza szállítási szolgáltatásunkat, amiről pontosabb információkat itt találsz.

Ez érvényes szalagfűrész vásárlásra, cserére, élezésre és végtelenítésre is. A távolság tehát nem akadály!

 Garanciát vállaltok a szalagfűrész végtelenítésre?

Bizony, hogy vállalunk! Maximálisan megbízunk a munkánk eredményében, így úgymond a végtelenített szalagfűrészed élete végéig szóló garanciát vállalunk. Tehát ha mi végtelenítettük a szalagfűrészed, akkor bármikor, ha elszakadna a végtelenítésnél, csak szólj nekünk és javítjuk (ingyen)!

 Van olyan, hogy egy általam adott szalagfűrészt nem vállaltok?

Igen, sajnos volt már rá példa, hogy olyan szalagfűrészt hoztak be hozzánk, amit már nem érdemes használni. Ilyenkor mindig szólunk előre, hogy tudd: ezt a szalagfűrészt bizony inkább cserélni kell és nem javítani, élezni. Ez így fair. És így tudsz majd a legjobb eszközökkel dolgozni. Olyanokkal, amiket megérdemelsz!

 Miért hagy nyomot, miért üt a szalagfűrészem amikor használom?

Valószínűleg nem egyenletes a felülete, vagy a fogazata. Szintén gond lehet, hogy nem a legmegfelelőbb módon végtelenítették. Hozd be hozzánk bátran és megnézzük, mi lehet a baj oka!

 Élezni és végteleníteni is vihetem hozzátok a szalagfűrészem?

Igen. Ha szalagfűrészed élezésre, vagy végtelenítésre szorul, nem működik megfelelően, vagy újat szeretnél vásárolni, akkor szívesen segítünk. Akár el is küldjük érte a futárunkat és vissza is küldjük vele hozzád a szalagfűrész lapokat. Így, ha nem tudsz/szeretnél sokat utazni, akkor is tudunk rá megoldást!

 Ha maradt még kérdésem, kihez fordulhatok?

Ha bármilyen kérdésed lenne még a szalagfűrész lapokkal, élezéssel, végtelenítéssel kapcsolatban, akkor írj nekünk bátran az info@sziget-szer.hu e-mail címünkre, vagy hívj bennünket a +36 24 656 331 vagy a +36 24 656 332 -es telefonszámaink egyikén.

Szóljon hozzá, kérdezzen!

Vélemény, hozzászólás?

Close Menu