Minőségi fémfűrészt keres? Nézzen körül nálunk és válasszon!

A törhetetlen fűrészlap – több mint 40 év minőség!

A Bahco 1969-ben vezette be a bimetál kézi fémfrész-lapokat. Egy új technika által lehetővált egyesíteni és kihasználni a szívós rugóacél és a kopásálló gyorsacél legjobb tulajdonságait. A két anyagot elektronsugarakkal, vákuum alatt hegesztik össze, aztán a fogakat kopásálló gyorsacélból marják ki. így tökéletesen illeszkednek a hát szívós és nagyon rugalmas rugóacél anyagához.

A Sandflex optimális vágási tulajdonságokat, hosszú élettartamot és gyors vágást kínál.

A Sandflex a gyakorlatilag törhetetlen kézi fémfűrészlap. A helyes választás ott, ahol a gazdaságosság, a biztonság és a környezeti megfontolások kerülnek elötérbe.

A Sandflex technológiát alkalmazzuk a szalagfűrész-lapoknál, a gépi és kézi fűrészlapoknál, dekopir fűrészlapoknál, Iyukfűrészeknél és az orrfűrész-Iapoknál

Webáruházunk lyukfűrész (körkivágó) kínálatunkat ide kattintva  megtalálja.

Minőségi szalagfűrészt keres? Válassza a Bacho márkát!

Bacho bimetál szalagfűrészek

Munkája, vagy otthoni barkácsolás során gyakorta használ szalagfűrészt és megelégelte, hogy állandóan eltörik, csorbulnak fogai, vagy gyorsan kopik? Olyan szalagfűrészt keres, amire hosszú távú befektetésként tekinthet? Ha a válasz igen, jó helyen jár, ugyanis kínálatunkban megtalálhatja a Bacho bimetál szalagfűrészeket, amelyek kiváló minőséget képviselnek!

A Bacho bimetál szalagfűrészek tökéletes minőségüket a gondos és precíz gyártási körülményeiknek köszönhetik. Így válnak sokkal kopásállóbbá egy átlagos fűrészlaphoz képest, ebben rejlik masszivitásuk és strapabíróságuk. A fogak különösen ellenálló, magas keménységű acélötvözetből kerülnek kialakításra marással, illetve köszörüléssel. A Bacho bimetál szalagfűrészek kedvező szerkezeti tulajdonságai nem csak a hosszú távú befektetést garantálják, hanem a könnyed munkavégzést is!

Döntsön Ön is a Bacho bimetál szalagfűrész mellett, szerezze be kínálatunkból a minőségi munkaeszközt!

Legnépszerűbb Bahco bimetal szalagfűrész lapjainkat webshopunkban ide kattintva megtalálja.

A Bacho fémipari szalagfűrészekről röviden

Bacho bimetál fémipari szalagfűrészSzalagfűrészekkel számos ipari területen lehet találkozni, vagyis nemcsak fa és egyéb, könnyebben feldolgozóható alapanyag esetében alkalmazzák őket, hanem például fémek megmunkálásához is. Utóbbi esetében sokkal masszívabb, strapabíróbb szerszámra lesz szükség, vagyis Bacho bimetál fémipari szalagfűrészre.

A Bacho fémipari szalagfűrészek rendkívül egyszerűen és biztonságosan kezelhetőek, alkalmazásukkal bármilyen fém megmunkálhatóvá válik, ráadásul rendkívül felgyorsulnak a munkafolyamatok is, ezért mindenképp hasznos munkaeszközöknek számítanak. A választékunkban kapható Bacho bimetál fémipari szalagfűrészek igazi minőséget képviselnek, ugyanis rendkívül fontosak számunkra vásárlóink, ezért csakis olyan terméket szerezhetnek be tőlünk, amivel hosszú távú befektetésre tehetnek szert.

Ahhoz, hogy az Önnek megfelelő Bacho bimetál fémipari szalagfűrész kerüljön kiválasztásra, tájékozódjon a termékekről honlapunkon és webáruházunkban ! Ha segítségre van szüksége, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeinken!

 

Milyen fogazatú szalagfűrész vagy fűrészlap való Önnek?

A Standard Bahco gépi fémfűrész-lapnak 4, 6, 8, 10 és 14 foga van inchenként (Kasto gépekhez kapható 2 és 3 foggal is inchenként). Gépi fűrészelésnél különösen fontos az inchenkénti fogszám helyes meghatározása. Egy szabályt kell figyelembe venni, hogy egyszerre legalább három fognak érintkeznie kell a vágandó anyaggal. A fogazás kiválasztása a vágandó munkadarab tulajdonságaitól és méreteitől is függ.


Vékonyanyaghoz nagyobb inchenkénti fogszám kell, nehogy a fűrész beleakadjon és eltörjön. A puhább anyagok, mint például az alumínium nagyobb forgácsteret kívánnak, nagyobb osztást, mivel a forgács nem tisztul ki a fogak közül, ezáltal a fogközök eltömődhetnek.
Segítségül itt ez a táblázat, amely alapján könnyen ki tudja választani, milyen  fogazatú szalagfűrész vagy fűrész való az Ön által végzendő munkára.

 Tekintse meg Bahco szerszám – Fémipari szalagfűrész – fémfűrészek, körkivágók katalógusunkat

A katalógus alatt további hasznos segítségeket, tippeket talál!

Megrendelés és információk: Tel: +36-24-656-332| Email: info@sziget-szer.hu

További hasznos tippek, amellyel hosszú életű lehet a megvásárolt  fémipari szalagfűrész, fémfűrész.

I.Fémipari gépi fűrészlapokhoz tippek

Tíz alapvető fontosságú tipp, mielőtt elkezdene géppel fűrészelni

 1. Feszítse meg a lapot egy kicsit jobban, mint a hagyományos HSS (gyorsacél) lapot! Egy idő után újra feszítse meg!
 2. Az új lapot néhány percig alacsonyabb sebességen járassa be!
 3. A megfelelő sebességet a forgácsok megvizsgálása után állítsa be! A forgácsoknak kereknek, spirál alakúnak és egyben kell lenniük. Az égett vagy kék forgácsok azt jelentik, hogy a sebesség túl nagy. A vékony forgácsok azt jelentik, hogy a sebesség túl alacsony.
 4. Használja az ajánlott hűtő/kenő folyadékot!
 5. Bizonyosodjon meg, hogy a munkadarab biztonságosan van rögzítve!
 6. Nehezebben megmunkálható acélminőségekhez használjon szélesebb és vastagabb lapot! Az anyagveszteség ugyan kicsit nagyobb lesz, de csökken a ferde vágórés veszélye.
 7. Soha ne használjon új lapot egy meglévő vágóréshez!
 8. Óvakodjon az éles sarkokban való fűrészeléstől!
 9. Mindig úgy indítsa a fűrészelést, hogy a fűrész fogai ne érintkezzenek a munkadarabbal!
 10.  Tartsa a gépet jó állapotban!

Lapfeszítési tippek, tanácsok

A helyes lapfeszítés meghatározó az egyenes vágáshoz és a lap hosszú élettartamához. Ha a feszítés túl kicsi, a lap felfelé fog hajlani vagy megtörik, ezáltal megnő a nyomás, erősen kopni fog a lap és egyenetlen, görbe lesz a vágás. A nagy feszültség megnöveli a nyomást a lapban és a fűrészkeretben. Ilyen esetekben a lap általában eltörik, de lehet, hogy a keret is megsérül, különösen, ha nehéz a fűrészlap. A másik megbízható lapfeszítési mód, ha fűrészlap-feszességmérőt használunk. (fémipari szalagfűrész katalógus 12. oldal [=31. lapszámú oldalon] található) Ez egy olyan szerkezet, melyet a fűrészlapra erősítenek és az méri a nyúlást, amikor a lapot feszítik. Minden laphoz tartozik egy ajánlott érték.

 1. Rögzítse a lapot a fűrészkeretben a fogakkal a fűrészelés irányába, de ne feszítse meg a lapot!
 2. Ellenőrizze, hogy a lap teljesen simán fekszik-e a laptartón!
 3. Erősítse a lapfeszesség-méröt a fűrészlapra!
 4. Fordítsa el a feszítő csavart amíg a feszesség mérő skálája az ajánlott feszességet mutatja!

Ha nincs feszességmérője, kövesse a lap gyártójának lapfeszítésre vonatkozó javaslatait!

Löketszám

Egy adott mvelet elvégzéséhez a helyes löketszám az anyag megmunkálhatóságától függ. A lap maximális élettartamát biztosítandó a löketszám legyen alacsony és az előtolás mérsékelt. Általában minél keményebb az anyag, annál kisebb löketszám és annál nagyobb előtolás szükséges.

Előtolás

Egy gépi fémfűrészlap kapacitása többek között két fontos tényező kombinációjától függ: az előtolástói és a löketszámtól. Ha e két tényezőt a maximumon tartjuk, akkor a kapacitás természetesen megnövekedik, de nő a vágási irányelhajlásának veszélye is. Ennek eredményeként a lap hamarabb elkopik. Azt ajánljuk, használja a lehető legnagyobb
előtolást, de csökkentse a löketszámot. Nem lehet pontos számokat megadni az előtolásra vonatkozóan, mert a feltételek gépektől függően változnak. A túl nagy előtolástól gyakoribb lehet a fogtörés, a vágási irány elhajolhat és esetenként laptörés is történhet. Másrészről az elégtelen előtolás megnöveli a fog munkadarabon kívülre csúszásának veszélyét. Ennek eredménye lehet a túlhevülés és az idő előtti, abnormálisan gyors elkopás. Már a munkadarab, a lap és a forgácsok átvizsgálása után gyakran megállapítható, hogy a választott előtolás megfelelő-e.

Hét előtolási tipp

 1.  Ha a gép abnormálisan rázkódik, az előtolás túl nagy.
 2. Ha a forgács égett, túl nagy az előtolás.
 3. Ha a fogak repedésre hajlamosak, túl nagy az előtolás.
 4. A finom, poros forgács jelzi az elégtelen előtolás.
 5. A fogak szintén a túlhevülés jeleit mutatják és tompává válnak.
 6. A finom, görbe forgácsok jelzik a helyes előtolás.
 7. Egy új lapot a beüzemelésnél néhány percig mindig kisebb előtolással kell járatni. Ez meghosszabbítja a lap élettartamát.

II. fémipari szalagfűrészhez kiválasztási segédlet (letölthető)

Letöltés

Szóljon hozzá, kérdezzen!

Vélemény, hozzászólás?

Close Menu