Jó fűrész ritmusra jár!
Business card template showing illustration of lumberjack arborist tree surgeon holding a chainsaw set inside oval shape on isolated white background.

Jó fűrész ritmusra jár!

Van akinek, ha fűrész kerül a kezébe, akkor egyből a télre, a fázásra és az azt megelőző favágásra, aprításra gondol! Mivel ez a cikk is a tűzifa előkészítésről akar szólni, ezért mindjárt az elején felháborodunk, hogy utána a lényegre térjünk! Szóval: ez a srác nem tudom mit képzel magáról, amikor mások fáznak fűrészen játssza az Ave Maria-t! Szóval ez azért mindennek a teteje, nem? (a cikk a videó alatt folytatódik!)

Bár lehet, hogy a bevételeket ő is tűzifára költi, ki tudja! 

Van egy rossz hírünk!

vector-heart_z1zj49IO_LHa Ön eddig húzta, halasztotta a tűzifa előkészítését, akkor nincs mese: tovább nem lehet halogatni a dolgot! Akarja vagy sem: beköszöntött a tél! És ezt bizony azt jelenti, hogy a fűrész most akkor is a melegért fog dolgozni, ha egyébként szívesebben hegedülne rajta!

 

Monja meg milyen a tűzifája, mi megmondjuk milyen fűrész való hozzá!

Kezdjük egy fűrész felismerő gyorstalpaló tanfolyammal. Ígérjük egyszerű lesz és könnyen érthető bárki számára! Szóval képzeljen maga elé egy fűrészt! Megvan? Egy fűrésznek vannak fogai! Tűzifa megmunkálásához való fűrészlapjainkat ilyen érthetetlennek látszó kóddal látták el, mint például: 20×0,5-NV08, aminek ránézésre a világon semmi értelme nincs, pedig azért van így kitalálva, mert így is lexikonnyi vastagságúak a fűrészlapok katalógusai, pedig csak ilyen kódokkal vannak tele! Képzelje el, ha a magyarázat is ott lenne minden oldalon…

Most eláruljuk a magyarázatot!

A 20×0,5-NV08 kód azt jelenti, hogy: 20 miliméter SZÉLES az adott fűrészlap és a vastagsága 0,5 miliméter! Azaz eddig egy hajlékony fémlapot képzeljen el! Megvan?

Az NV az a fogazat formáját jelöli, ebbe most nem megyünk bele, jegyezzen meg belőle annyit, hogy NV jelű fogazatra van szüksége, ha tűzifát akar vágni!

A 08 a végén az nagyon fontos! Azt jelenti, hogy két egymás mellett álló fog hegye ennyi milliméter távolságra van egymástól! Minél kisebb ez a szám, annál sűrűbb a fogazat, minél nagyobb, annál közelebb vannak egymástól a fogak!

Milyen fogazatú fűrész való tűzifa aprításához?

Ha puhább fát vág, akkor ritkább fűrészt kell választania, ha keményebbet akkor sűrűbbet, de mi tapasztalataink alapján a 08-ra vagy 10-re végződő számú fűrészlapot kínáljuk Önnek tűzifa vágásához!

További részletekért kattintson ide vagy az alábbi képre:

 

Ha inkább hallgatna még fűrész segítségével létrehozott zenét, akkor íme: még egy videó!

Szóljon hozzá, kérdezzen!

Close Menu