Hogyan válasszam ki a munkámhoz illő metszőollót ?

Hogyan válasszam ki a munkámhoz illő metszőollót ?

Sok hivatásos felhasználó vág százszor, ha ha nem ezerszer egy munkanap alatt. Ilyen körülmények között az olyan jellemzők, melyek garantálják a teljesítményt és kényelemet, mint például az olyan rugó mely nem ragad meg, egy penge, mely éles marad és egy markolat, ami nem töri a kezet, tonnák megmozgatásához elegendő energiát takaríthat meg Önnek napról napra. 

 

Ha Ön nem hivatás szerüen használja metszőollóját csak alkalmanként akkor is remélem jó tanácsokkal tudok szolgálni a megfelelő metszőolló kiválasztásához. Hisz a jó egy rossz szerszám nyűggé teszi a legszebb kerti munkát is, viszont egy jó metszőollóval mindig öröm a munka.

A javaslat nem szabály!

Ezek természetesen csak javaslatok, nem szabályok. Mi azt nem mondjuk, hogy a PX  sorozatba tartozó  metszőolló, mely hivatalosan szőlőművelőknek ajánlott, nem használható hobby célokra. (Egyébként bármilyen területen működő  kertész boldogan dolgozna ezzel a kitűnő szerszámmal).

Amit mi mondunk az az, hogy a PX sorozatba tartozó  metszőollót úgy tervezték, hogy jellemzően megfeleljen a professzionális szőlőművelők – akik ezreket vágnak egy munkanap – által támasztott követelményeknek. Tehát ha egy hobby-kertész vesz ilyen ollót, biztos lehet benne, hogy egy nagyon robosztus és profi szerszámot választott.

Szerszám kiválasztás szavak nélkül!

Mivel a Bahco metszőollók a világ több mint 60 országában jelen vannak a nyelvi problémák leküzdésének érdekében a kommunikáció formájának az AOA-stratégiát válaszotották tájképek és ikonok segítségével.

De mégis mi ez és hogy működik?

Az ikonos- rendszert ösztönösen használjuk. Ez azt jelenti, hogy a fontos dolgok a mellékesekhez viszonyítva nagyobb méretben látszanak. A csomagoláson és a katalógusban is a a nagy ikon mutatja a fő alkalmazási területet, míg a kissebb ikonok jelzik az egyéb felhasználhatóságot.

Mik ezek az ikonok és mit jelentenek?

Szőlészet:

Bahco szölészeti metszőolló

 

 

Szőlő kép Bahco metszőolló

 

Gyümölcsöshöz:

Bahco gyümölcsös metszőolló

gyümölcsös kép Bahco metszőolló

 

Tájépítés, tájkertészet:

Tájépítéshez, tájkertészethez, Bahco

Tájépítés kép Bahco

Általános kertészet:

Általános kertészet, Bahco

Általános kertészet kép Bahco

 

Remélem tudtunk  segíteni a megfelelő szerszám kiválasztásában. Bármilyen felmerülő kérdésre szívesen válaszolunk.

Jövő héten az ollók két fő típusát mutatjuk  be.

Üdvözlettel:

Sziklavári Tamás és a Sziget-Szer kft. csapata

 

Szóljon hozzá, kérdezzen!

Close Menu